Meny

‰ Promillekalkulator ‰

Beregn din promille ved å fylle ut hvor mye du har drukket, din vekt og ditt kjønn. Promillekalkulatoren vil gi deg en liste med din omtrentlige promille over hele perioden du har inntatt alkohol.

• Promillekalkulator
• Hvordan beregnes promille?
• Mengde alkohol og omregning
• Adferd ved ulike promillenivå
• Hva er promille?
• Kontakt

Hvordan beregnes promille?

Vil du vite mer om hva "promille" er? Trykk her

Nødvendige opplysninger

For å beregne promille trengs det litt opplysninger for å kunne kalkulere hvor mye alkohol det er i kroppen.

Kjønn
I gjennomsnitt vil alkoholen fordele seg i 60 prosent av kroppsvekten hos kvinner og i 70 prosent av kroppsvekten hos menn. Det betyr at om en mann og en kvinne veier akkurat det samme og drikker akkurat det samme så vil kvinnen få en høyere promille en mannen.

Kroppsvekt
Din vekt avgjør hvor mye en gitt mengde alkohol er fordelt i kroppen. Hvis to personer drikker akkurat like mye vil den som veier minst få høyest promille.

Tid alkoholinntak
Man forbrenner alkohol (0,12-0,18 promille per time) og må derfor ta med i beregningen hvor mye alkohol som er forbrent mens du inntok alkohol. Hvis du drikker nok til å få ca 0,12 i promille så vil du etter ca én time ha 0,0 i promille.

Mengde og type alkoholinntak
Mer inntak av alkohol gir høyere promille. Det er ikke forskjell på hva alkoholen er blandet med, men alkoholstyrken er viktig. Om du drikker vin med 12% alkohol eller blander en vodka-drink til 12% alkoholinnhold så vil det gi deg like mye promille. Promillekalkulatoren har listet de vanligste alkoholtypene for å gjøre det enkelt å fylle inn hvor mye du har drukket.

Beskrivelse av promilleberegning

I gjennomsnitt vil alkoholen fordele seg i 60 prosent av kroppsvekten hos kvinner og i 70 prosent av kroppsvekten hos menn.
For omtrentlig beregning av promille etter alkoholinntak kan denne formelen brukes:
For kvinner:
Alkohol i gram / (kroppsvekten i kg x 60%) - (0,15 x timer fra drikkestart) = promille
For menn:
Alkohol i gram / (kroppsvekten i kg x 70%) - (0,15 x timer fra drikkestart) = promille

Formelen vil bare gi et grovt svar, og kan bare brukes for omtrentlig beregning av alkoholkonsentrasjonen i blodet når det har gått minst en time etter siste alkoholinntak.

Alkoholforbrenningen foregår vanligvis med konstant hastighet, slik at alkoholpromillen i blodet synker med 0,12-0,18 promille per time hos de fleste, med 0,15 promille per time som gjennomsnittsverdi for begge kjønn. Det kan foreligge forskjeller mellom forskjellige individer, men vanligvis er disse små. Hos folk som drikker mye, kan imidlertid forbrenningen gå raskere, med verdier opp mot 0,30 promille per time, og i sjeldne tilfelle enda raskere. Ved lave promiller, under 0,2, kan alkoholforbrenningen gå noe saktere.

Vil du ikke regne ut dette selv så prøv vår promillekalkulator :-)

Kilder/Mer info


Promilletester.no © 2023